Skiva portabello-svamparna tunt och stek de i rapsolja, flytta över de till samma tallrik. När vegoburgarna är klara, lägg på två skivor portabello och täck över med cheddarosten
Portabello, halloumi – & aubergineburgare med polentapanerade sötpotatisstrips och citronkräm – ja den rubriken talar väl egentligen för sig själv om du frågar mig
Med olja i botten av en ugnsfast form placerade jag två stycken portabello med ovansidan nedåt, hällde mer olja över de blottade svampskivorna och saltade ganska mycket, innan de åkte in i ugnen
Vegetarianer kan välja parmesanchips eller mitt lättlagade frökex, man kan också tänka sig lite stekta brödkrutonger eller ett tunt grillat surdegschips
600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft. 600 g blandad svamp - Jag tog Portabello, skogschampinjoner och ostronskivling, men kanske hade jag hellre använt typ kantareller, eller Karl Johan om jag hade haft
Stekt Kantarell & portabello. Dagens grönsak är ingen grönsak – för svamp är ju svamp. Men nu är det svamptider och det är härligt att njuta av frästa kantareller och andra svampar till förrätter och andra smårätter
Och den ska vara kryddad och knaprigt stekt i smör, då tycker jag att det är som godast. Så i morse återupplivade jag gamla smakminnen och gjorde en toast fast på portabellosvamp
På kvällens meny stod i alla fall limebakad torsk med stekt pak soi, portabello svamp och rödlök – till det en sås på kokosmjölk, citrongräs och ingefära
Halloumi, grillade portabello mushrooms fyllda med leftover risotto och toppade med riven ost, grillad ananas som var marinerad i limejuice med agavesirap och färsk chili, grillade majkolvar, stekta blandade korvar och smörfrästa champinjoner fick bli tillbehör bredvid pompan till tonåringarna och ett helg gäng olika såser och dipper
Som ”bröd” använde jag stektaportabellosvampar. Portabellosvampen / ”hamburgerbrödet”. Jag tog en portabellosvamp som botten, på med en klick aioli, två skivor gurka, ett par skivor avocado, halloumin, grönkål, rödlöken en klick till aioli och sen portabello som ”lock”