Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. Låt steken vila i folie ca 10 minuter innan du skär upp
Stek kantarellerna på hög värme i lite smör så att vätskan kokar bort. 120 g smör, till stekning. 18-10 dl kantareller 2-3 schalottenlökar 20 g smör, till stekning 0,5-1 dl portvin 5 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde 1 msk japansk soja 2 tsk salt 1 krm peppar 3 msk persilja, hackadSkala och hacka löken fint
Bryn köttet i en stekpanna runtom. Helstekt ryggbiff2 kg välmörad ryggbiff, rumstempererad1 knippa persilja3 kvistar rosmarin½ kruka timjanflingsalt, svartpeppar från kvarnSätt ugnen på 70 grader. Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till en innertemperatur av 58 grader (medium/rare), 62 grader (medium) eller 72 grader (well done). Portvinssås4 st apelsiner1 st citron4 dl portvin1 msk Colmans senapspulver1 tsk senapsfrön3 cm ingefära1 st färsk chili6 msk svartvinbärsgelé1 tsk maizenaTvätta apelsinerna och citronen väl
Bryn fläskfilébitarna hastigt i stekpannan och lägg över dem i en större gryta. Bryn löken försiktigt tills den blir en aning mjuk och låt sedan sqaushen samt paprikan steka med en stund
Porter steken har jag gjort och visat Er tidigare men Ni kanske glömt. Servera gärna med potatismos, kok potatis, stekta smålökar, sockerärtor, haricot verts och gelé
Ös steken några gånger under stektiden. Lägg örtbuketten i grytan, sätt in i ugnen och stek 1 tim. Hetta upp resten av oljan i en teflonstekpanna och fräs svampen 5 min. Lägg svampen brevid köttet när det har stekt 1 tim. Stek ytterligare 30 min i ugnen. Ta ut steken ur ugnen och låt den vila 5 min
Inspirerad av en blick på min älsklingsgryta beslöt jag att göra en grytstek. Tanken var att köttet skulle bli riktigt mört och sedan skivas som en lite festlig stek