Lägg potatishalvorna i en stor skål, ringla olivolja över och strö över salt, peppar och rosmarin. Potatis som rostas i ugnen får en härlig fyllig smak men en angenäm lätt sötma
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 2 msk olja salt och svartpeppar 1 burk tonfisk i vatten (à 185 g) 2 avokado 2 dl gräddfil 1 tsk vitvinsvinäger ev
När jag grillar och vill ha lite matigare tillbehör än bara favoriten olika grönsaker tycker jag om att lägga potatishalvor på grillen som jag först kokat i princip klara, penslat med olivolja och smaksatt med rosmarin och/eller timjan samt salt och peppar
Om man som jag börjar bli lite trött på både potatisklyftor och hasselbackspotatis så kommer här ett mycket lättare recept på rostade potatishalvor som ser makalöst sofistikerade ut men är lätta att göra
1. Gnugga och halvera potatisarna på längden. Rada upp halvorma i en ugnsfast form och ringla över olja. Krydda och ställ in plåten i 225°C i 25-30 minuter