Smaka av med balsamvinäger, salt och vitpeppar. Låt den andra sidan steka på svag värme tills potatiskakan även på denna sida får en gyllene färg och är genombakad
Rör ihop skånsk senap, olja, vatten och balsamvinäger med hackad rosmarin. 1 tsk balsamvinäger. 1Potatiskaka. Grädda potatiskakan i 225°C på över- och undervärme eller 200°C i varmluftsugn i 40-50 minuter
Potatiskaka. Potatiskaka. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. 2 msk Balsamvinäger Vit
4 2 ankbröst 1 dl balsamvinäger 1/2 msk vatten 2 msk kycklingfond 2 msk mörkt muscovadosocker 3 dl frysta björnbär 800 g fast potatis 2 msk smör 150 g haricots verts salt och nymald svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Potatiskaka. Potatiskaka. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. 2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja2 msk balsamvinäger2 tsk fransk senapsvartpepparsalten ordentlig nypa sockerKoka potatisen och låt kallna. Potatiskaka med västerbottensost8 port4 smördegsplattor1 påse riven västerbottenost (150g)10 potatisar1-2 vitlöksklyftor1 kruka persiljalite citronsaft3 salladslökarKoka potatisen. Potatisklyftor med feta och timjan4 port800 g potatisoljasaltsvartpeppar1 tsk timjan0,5 dl balsamvinäger200 g fetafärsk timjanGör klyftor av potatisen, på med olja, timjan, peppar och salt
Servera med hasselbackspotatis, gratäng eller potatiskaka. Tillsätt balsamvinägern. portvin100 gr rotselleri1 liten morot1 liten rödlök2 vitlöksklyftor1 tomat1 dl balsamvinäger2 msk konc. 1 dl balsamvinäger
Till förrätt tog jag nötköttsmedaljonger med spenat istället för potatiskaka. Normalt serverades den här rätten i ett bad av balsamvinäger men det blev alldeles för surt förra gången så nu bad jag om att få vinägern separat