Rivpotatis, morötter, palsternacka och lök på en mandolin eller på de stora hålen på ett rivjärn. Ha ner allt i en skål och blanda ihop med ägg, grädde och kryddor
Fördela ut ett lager skivadpotatisi en ugnsfast form. svartvinbärsgelé. Slå över grädden och platta till allt ordentligt – se till att grädden inte går hela vägen upp, då bubblar det över iugnen
Passar utmärkt till den fyllda fläskfiléntill nyår. Blanda crème fraiche, ägg salt och peppar. Skala och rivptatisen grovt och tillätt efter hand i crème fraicheblandningen
Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Ta ut ur ugnen och strö över den rivna osten. mos, klyftor, stekt eller potatiskaka som vi gjorde. Hade ju nästan glömt bort att tipsa er om detta tillbehör som vi gjorde när jag var hos mina föräldrar efter påsk
Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Den här jättegoda potatiskakanblir ett perfekt tillbehörtill framförallt fisk, men även till kött. Den smakar ljuvligttill några skivor kallrökt lax, men är också god ex vistill en bit stekt fläskfilé