Börja medpotatiskakan. Potatiskaka. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Lyft bort morteln, fatet och översta papperet och låt potatiskakan få lite färg
Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. 1 dl riven ost, gärna västerbottenost. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader. 1 dl riven ost, gärna västerbottenost
Servera grytan medpotatiskakan och sparrisen. Som om det inte vore nog blev det en västerbottengratinerad potatiskaka och snabbfräst grön sparris som tillbehör
Skär upp potatiskakan i rutor och servera tillsammans med fläskfilégrytan. Just potatiskakan gör att maten känns väldigt lyxig, nästan som restaurangmat men samtidigt så är den så löjligt enkel att göra
Potatiskaka. Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). 1ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs. 18 medelstora mandelpotatisar. 13 dl riven västerbottenost. 1Sås2 msk smör 3 msk mjöl 2 dl grädde ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs 1 tsk soja 1 tsk salt 1 tsk peppar all steksky. 1Potatiskakor8 medelstora mandelpotatisar 3 dl riven västerbottenost 1 purjolök 3 dl matlagningsgrädde 300 g kantareller 1 tsk salt 1 tsk peppar 4 stansade portionsformar i metall 2 msk olivolja. Toppa med salt och peppar och häll ca 2-3 msk matlagningsgrädde över varje potatiskaka. Koka haricotsverts med 1 tsk salt i 4 minuter
Den här terrinen är i själva verket en potatisgratäng, eller kanske mer en potatiskaka eller tårta. Första gången jag hörde ordet terrin var i samband med en julmiddag i Mariannelund
Blanda ihop med potatisen och kryddorna med löken och morötterna. Tillsätt 6 ägg, 2-3 msk farinsocker, 1 dl riven västerbottenost. 1 dl riven västerbottenost