Potatiskaka med västerbottenost recept

Potatiskaka

Potatiskaka

Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. 1 dl riven ost, gärna västerbottenost. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader. 1 dl riven ost, gärna västerbottenost
Potatiskaka med västerbottensost

Potatiskaka med västerbottensost

Pressa potatisen och blanda med riven vitlök,persilja, salladslök och citronsaft. På med potatisblandningen och strö över osten
Smaskig fläskfilégryta med en supergod potatiskaka

Smaskig fläskfilégryta med en supergod potatiskaka

Skär upp potatiskakan i rutor och servera tillsammans med fläskfilégrytan. Just potatiskakan gör att maten känns väldigt lyxig, nästan som restaurangmat men samtidigt så är den så löjligt enkel att göra
Viltstek på dovhjort med potatiskaka och haricots verts

Viltstek på dovhjort med potatiskaka och haricots verts

Potatiskaka. Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). 1ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs. 18 medelstora mandelpotatisar. 13 dl riven västerbottenost. 1Sås2 msk smör 3 msk mjöl 2 dl grädde ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs 1 tsk soja 1 tsk salt 1 tsk peppar all steksky. 1Potatiskakor8 medelstora mandelpotatisar 3 dl riven västerbottenost 1 purjolök 3 dl matlagningsgrädde 300 g kantareller 1 tsk salt 1 tsk peppar 4 stansade portionsformar i metall 2 msk olivolja. Toppa med salt och peppar och häll ca 2-3 msk matlagningsgrädde över varje potatiskaka. Koka haricotsverts med 1 tsk salt i 4 minuter
Potatisterrin med getost och rosmarin

Potatisterrin med getost och rosmarin

Den här terrinen är i själva verket en potatisgratäng, eller kanske mer en potatiskaka eller tårta. Första gången jag hörde ordet terrin var i samband med en julmiddag i Mariannelund
Tips på potatistillbehör till grillat

Tips på potatistillbehör till grillat

Ibland snöar man ju in på det här med tillbehör, åtminstone jag. Det blir supergott, gärna med en gräddig vitvinssås till och en god sallad
Lyckas med oxfilé

Lyckas med oxfilé

Oxfilé, potatiskakamedvästerbottenost, rödvinssås och baconfräst vitkål. Gnid in rikligt med salt och peppar

Potatiskaka

Blanda ihop med potatisen och kryddorna med löken och morötterna. Tillsätt 6 ägg, 2-3 msk farinsocker, 1 dl riven västerbottenost. 1 dl riven västerbottenost

Potatiskaka a la Kristin

Över sista lagret strör du rikligt medvästerbottenost. Pressa med en tyngd för varje lager så att det blir väl ihoppressat