Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Här kommer ett finfint tips på en god potatiskaka som passar utmärkt till en fin köttbit. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Ansa och strimla purjolöken, tillsätt pressad vitlök. Blanda samman mjölet med havregryn och salt. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa
* Vispa ihop grädde, färskost, ägg, pressad vitlöksklyfta, salt, peppar och lökpulver. Till varmrätt på nyårsafton lagade jag en potatiskaka med vildsvinsfilé och kantareller som vi fått från mina föräldrar
Rör ut creme fraichen med mjölk, smulad saffran och pressad vitlök och koka upp i en kastrull. Förrätt och varmrätt skulle det bli naturligtvis och jag valde att göra en krispig potatiskaka med rökt lax och cremefraiche med gräslök till förrätt
Det här är matlagning när den är som bäst. Enkla, rena smaker – inget krångel. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Potatiskaka. Potatiskaka. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min
Kanske inte den mest kalorisnålaste rätten men ändå lite lyxig med potatiskakan. Potatiskakan var väldigt god och smakrik och en enkel men ändå rolig och annorlunda rätt att bjuda på sen ett plus att den är enkel att förbereda