Potatiskaka rösti recept

Rösti potatiskaka

Rösti potatiskaka

RÖSTI MED RÅ POTATIS. 6 stora fasta potatisar, vinterpotatisar. 0,5 gul lök. 2 msk smör. 2 msk olivolja eller annan olja
Rösti med äppelsalsa och fetaost

Rösti med äppelsalsa och fetaost

Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Stek det i ytterst lite matfett några minuter. Tillsätt socker, ingefära och pressad citronsaft
Rösti från Basel

Rösti från Basel

Skala potatisarna och koka dem ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisarna svalna
Schweizerbiff med Rösti

Schweizerbiff med Rösti

Servera biffarna med sås, sallad och rösti som är en schweizisk potatiskaka. Rösti. Vänd potatiskakan på en tallrik och stek andra sidan gyllene och frasig under lock, ca 5 minuter
Långfredagens middag

Långfredagens middag

Till serverades morötter, broccoli, sås gjord på skyn och potatiskaka som vi kallar en stekpannestor och riktigt tjock rösti
Strimlad kalvschnitzel

Strimlad kalvschnitzel

Rösti eller potatiskaka, en krispig sallad och ett lätt mousserande vin smakar särskilt gott till. STRIMLAD KALVSCHNITZEL
Pikant köttfärslimpa

Pikant köttfärslimpa

Bjud gärna rösti, d v s potatiskaka, till färsen. PIKANT KÖTTFÄRSLIMPA. Saftig färslimpa där ost, salvia och curry ger pikant smak
Rösti

Rösti

Tydligen är råstekt potatiskaka inte så vanligt. En del steker röstin med lock på pannan allra först, men jag vill att så mycket vatten som möjligt ska avdunsta så att den blir spröd

Rösti

Rösti är Schweiz bidrag till potatisrättsvärlden – en härlig frasig potatiskaka. Vänd potatiskakan med hjälp av en tallrik och låt den steka så den blir gyllene och krispig även på andra sidan

Rösti

Rösti är Schweiz bidrag till potatisrättsvärlden – en härlig frasig potatiskaka. Vänd potatiskakan med hjälp av en tallrik och låt den steka så den blir gyllene och krispig även på andra sidan

Rösti med äppelsalsa och fetaost

1.  Skölj, kärna ur och tärna äpplet. Stek det i ytterst lite matfett några minuter. Tillsätt socker, ingefära och pressad citronsaft

Rösti från Basel

1.  Skala potatisarna och koka dem ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisarna svalna