Om du har överbliven kokt potatis kan du göra en liknande potatiskaka som i vårt recept. Pröva den här frasiga potatiskakan med lök, den duger fint som ensamrätt med lingon och kanske råkost
Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Recept. Nu tillbaka i lägenheten i Stockholm efter en utflykt till Linköping måndag och tisdag för en mässa där vi varit och ställt ut och marknadsfört Skolverkets webbaserade handledarutbildning
8 potatiskakor Ingredienser 500 g färskpotatis 1 st ägg 1 krm svartpeppar ½ tsk salt ½ st rödlök ½ knippa dill 200 g rökt eller färsk lax 3 msk smör- och eller rapsolja SKRIV UT RECEPTET
Köpte faktiskt Rydbergs färdiga sås, men funderar på att blanda de två recepten då den var god. Idag provade jag att göra potatiskakan/ potatisgratängen som jag åt på Sonjas Grek
Jag har redan bloggat om potatiskakan, men då receptet efterfrågades så kommer det här igen. Till varmrätt helstekte jag en bit innanlår av älgkalv och till köttet åt vi potatiskaka, balsamicosås och sallad på färska rödbetor