Sätt in formen i ugnen och baka tills potatisen börjar mjukna. Börja med potatiskakan. Fräs baconet så att det börjar få lite färg och ta sedan i vitkålen
Klä en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna, lägg baconskivorna omlott
In i ugnen. Strimla bacon och purjolök. Ikväll föll valet på kvällsmat på denna enkla potatiskaka. Tag ut och toppa med riven ost och in i ugnen en stund igen
Klä en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna, lägg baconskivorna omlott
Några smörklickar på potatiskakan innan andra omgången i ugnen. Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Potatiskaka. Garnera med apelsinsås, potatiskaka och en sallad till. Potatiskaka. Linda baconskivor runt filéerna och baka dem i ugn i ca 30 minuter till innertemperaturen är 72°. 280 g bacon
Skär potatiskakan i tjocka skivor och värm dem i ugnen eller i en stekpanna. Som jag för övrigt lät vara i ugnen något längre tid än den tid som receptet föreskriver
Baka av i ugnen cirka en timme. Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Fräs samman bacon och purjo några minuter och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp potatiskakan på en tallrik, sedan köttet som du toppar med de stekta kantarellerna och såsen och garnera med valfria grönsaker
Servera till färsbiffar eller bacon, ägg och stekta tomater till en riktigt maffig brunch. Till det fixade jag varsin potatiskaka och det smakade jättebra ihop