Filmjölk. Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg. Receptet ger två rejäla limpor av ett mjukt, milt men smakrikt bröd med lätt kumminsmak som passar fint till vardagsfrukost
Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Lös upp jästen med av degspadet. Pensla med vatten och strö över frön och/eller kli. Värm filmjölk och vatten till 37°C (fingervarmt). Dela degen i 8 bitar med mjölad kniv eller degskrapa. 1 liter filmjölk