Receptet på den här mjuka och goda potatislimpan hittade jag på köket. se (koket. se). Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskott till receptbanken
By Madeleine Landley 2021-06-202022-04-10 Potatislimpa med surdeg 3. 89 i snitt (77% i betyg) Hembakt Potatis Rågmjöl Surdeg Vetemjöl Denna potatislimpa med surdeg gör jag med kokt potatis som jag hackar
Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg. Att använda potatis i brödet är ett smart sätt att ta vara på potatis som blir över efter middagen
Vid det senaste tillfället som vi hade kokt potatis till maten blev det två små potatisar över. Dem kunde jag ju inte bara kasta bort utan jag använde dem i dessa grova potatislimpor
Oj vilken fantastiskt mustig ungersk gulasch gjord på mitt vis. Mycket god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blir riktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
inlagd sill på en bädd av kokt potatis och ägg serverades med kokta rödbetor med pepparotsröra och en skiva potatislimpa med någon egengjord ost smaksatt med kummin
Idag blev det Potatislimpa då vi hade några kokta potatisar kvar i kylen sen middagen i måndags. Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat