Potatislimpa recept

Potatislimpa

Potatislimpa

Receptet på den här mjuka och goda potatislimpan hittade jag på köket. se (koket. se). Jag var på jakt efter lite nya matbrödsrecept och tyckte att denna limpa verkade vara ett bra tillskott till receptbanken
Potatislimpa

Potatislimpa

Klassiskt filmjölksbröd. Med en tvist. Och utan vete. Du behöver. 7 dl havregryn (mixas till mjöl) (eller 245 g havremjöl)
Potatislimpa med fördeg

Potatislimpa med fördeg

Till fördegen röres jästen ut i vattnet och de båda mjölsorterna blandas ner. Täck över och förvara i rumstemperatur tills nästa dag
Potatislimpa med surdeg

Potatislimpa med surdeg

By Madeleine Landley 2021-06-202022-04-10 Potatislimpa med surdeg 3. 89 i snitt (77% i betyg) Hembakt Potatis Rågmjöl Surdeg Vetemjöl Denna potatislimpa med surdeg gör jag med kokt potatis som jag hackar
Potatislimpa

Potatislimpa

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt salt och socker. Skala och riv potatisarna grovt och blanda med yoghurt
Saftiga potatislimpor

Saftiga potatislimpor

För ett tag sedan bakade jag limpor som innehöll kokt potatis. Dessa limpor innehåller också potatis men i betydligt större mängd och dessutom råriven
Potatislimpa

Potatislimpa

Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter

Potatislimpa med kummin

Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg. Att använda potatis i brödet är ett smart sätt att ta vara på potatis som blir över efter middagen
Grova potatislimpor

Grova potatislimpor

Vid det senaste tillfället som vi hade kokt potatis till maten blev det två små potatisar över. Dem kunde jag ju inte bara kasta bort utan jag använde dem i dessa grova potatislimpor
Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Oj vilken fantastiskt mustig ungersk gulasch gjord på mitt vis. Mycket god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blir riktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
POTATIS & KUMMIN

POTATIS & KUMMIN

Potatislimpa är alltid gott & saftigt.  . Har utgått från ett tidigare recept, ändrat lite & smaksatt med kummin
mammas middag

mammas middag

inlagd sill på en bädd av kokt potatis och ägg serverades med kokta rödbetor med pepparotsröra och en skiva potatislimpa med någon egengjord ost smaksatt med kummin
Potatislimpa av surdeg

Potatislimpa av surdeg

Idag blev det Potatislimpa då vi hade några kokta potatisar kvar i kylen sen middagen i måndags. Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat