Rör den varma potatispurén med smör, parmesan och ägg. parmesan plus lite till formarna. Smöra 4 små eldfasta glas eller formar och strö riven parmesan på
Därför försöker vi laga schyst barnmat från grunden, som hemgjorda köttbullar med kokt potatis i stället för potatispuré och pommes frites som är en mardröm för diabetiker
Ändå om potatispuré med brynt smör är en vinnare hos mig. Jag blandade ricottaost med riven parmesan och för att det hela skulle kännas friskt och fräscht rev jag ner lite citronzest och pressade ner en skvätt citronsaft
Dock serveras denna med en vitlökssmakande ärtpuré istället för potatispuré. Mixa ärter och vitlök, tillsätt olivolja och sen parmesan, smaka av med salt och peppar
Först blev det en tallrik pasta och sedan två kötträtter, två grönsaksrätter och potatispuré. Buffén bestod av en kall del och en varm, den kalla ser ni ovan med charkuterier, parmesan, bröd, sallader och kakor till efterrätt
I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grillad majskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme
Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks tryffelaioli,. Nyheterna är dels en caesarsås med den klassiska kombinationen av parmesan, vitlök och krydda
Servera gärna potatispurén i portionsskålarna. 6 mjöliga potatisarca 25-30 gram smörca 1,5-2 dl grädde1 dl riven ost1 dl riven parmesan eller getost1 näve basilikabladsalt o pepparStrö ut grovsalt el. havssalt p en ugnsplåtLäpp potatisen ovanpå och picka hål i skalen med en gaffelLåt stå i ugnen i 200 grader i ca 1 timTa ur potatisen och känn efter så att den är genomkoktHöj graderna på ugnen till 225 grader GRILLDela potatisen på mitten och gröpa ut all potatis från skalet ner i en kastrull på spisenSätt plattan på medelvärmeTärna upp smöret och klicka i och häll i gräddenRör om så att potatisen mjuknar och det blir sakta men säkert en puréSalta o peppraSmaka av och känn efter om det behövs mer smör eller gräddeHäll i den rivna osten och rör om tills den har smält i i potatisenLägg i basilikabladen och rör omSmaka avHäll upp potatispurén i två portionsskålarStrö över den rivna parmesanen eller lägg på getosten om du föredrar det iställetStäll in i ugnen i ca 10 min tills osten har smält och fått fin färgKLART. 1 dl riven parmesan
Riv slutligen parmesanosten ovanpå. Fiskgratäng med dragon, broccoli och potatispuré. Fördela (eller spritsa om du vill göra riktigt fint) potatispurén längs kanterna