Potatispuré parmesan recept

Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Ingredienser Potatispuré 1 kg mjölig potatis 25 g smör 3 äggulor 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl riven parmesanost 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar 1 krm riven muskotnöt Räkor 500 g räkor med skal Svampfräs 250 g champinjoner 2 msk smör 200 g fryst, tinad bladspenat 1 1/2 krm salt 1 krm peppar Vitvinsås 2 schalottenlökar 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl torrt vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 5 dl vatten 2 1/2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm kajennpeppar 600 g torskryggfilé (MSC-märkt) 1 1/2 krm salt 1/2 krm peppar Till garnering dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Potatissufflé med Parmesan

Potatissufflé med Parmesan

Rör den varma potatispurén med smör, parmesan och ägg. parmesan plus lite till formarna. Smöra 4 små eldfasta glas eller formar och strö riven parmesan
Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ugnsbakad torskrygg med bacon

Tillsammans med potatispuré och små fina ärtor smakade det smaskens. Blanda ner grädden och den nyrivna parmesanosten
Gratinerad lax i parmesanost

Gratinerad lax i parmesanost

Potatispuré. Lägg lax och parmesan i en plastpåse och skaka om så att laxbitarna blandas med osten. 2 dl riven parmesanost
Coq au vin med parmesan- och ricottafyllda dumplings

Coq au vin med parmesan- och ricottafyllda dumplings

Ändå om potatispuré med brynt smör är en vinnare hos mig. Jag blandade ricottaost med riven parmesan och för att det hela skulle kännas friskt och fräscht rev jag ner lite citronzest och pressade ner en skvätt citronsaft
Wall En Berg

Wall En Berg

Dock serveras denna med en vitlökssmakande ärtpuré istället för potatispuré. Mixa ärter och vitlök, tillsätt olivolja och sen parmesan, smaka av med salt och peppar
Franceschetta 58, Modena

Franceschetta 58, Modena

Först blev det en tallrik pasta och sedan två kötträtter, två grönsaksrätter och potatispuré. Buffén bestod av en kall del och en varm, den kalla ser ni ovan med charkuterier, parmesan, bröd, sallader och kakor till efterrätt

Helgrillad majskyckling med baconlindad sparris

I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grillad majskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme
Två nya såser från Eriks

Två nya såser från Eriks

Torskrygg med potatispuré, champinjoner, bacon och Eriks tryffelaioli,. Nyheterna är dels en caesarsås med den klassiska kombinationen av parmesan, vitlök och krydda
Gratinerad potatispuré

Gratinerad potatispuré

Servera gärna potatispurén i portionsskålarna. 6 mjöliga potatisarca 25-30 gram smörca 1,5-2 dl grädde1 dl riven ost1 dl riven parmesan eller getost1 näve basilikabladsalt o pepparStrö ut grovsalt el. havssalt p en ugnsplåtLäpp potatisen ovanpå och picka hål i skalen med en gaffelLåt stå i ugnen i 200 grader i ca 1 timTa ur potatisen och känn efter så att den är genomkoktHöj graderna på ugnen till 225 grader GRILLDela potatisen på mitten och gröpa ut all potatis från skalet ner i en kastrull på spisenSätt plattan på medelvärmeTärna upp smöret och klicka i och häll i gräddenRör om så att potatisen mjuknar och det blir sakta men säkert en puréSalta o peppraSmaka av och känn efter om det behövs mer smör eller gräddeHäll i den rivna osten och rör om tills den har smält i i potatisenLägg i basilikabladen och rör omSmaka avHäll upp potatispurén i två portionsskålarStrö över den rivna parmesanen eller lägg på getosten om du föredrar det iställetStäll in i ugnen i ca 10 min tills osten har smält och fått fin färgKLART. 1 dl riven parmesan

Italiensk potatispuré

Rör ner olja, men spara lite till dekoration, samt smör, parmesanost och pinjekärnor. 1 dl riven parmesan
Fiskgratäng med dragon och potatispuré

Fiskgratäng med dragon och potatispuré

Riv slutligen parmesanosten ovanpå. Fiskgratäng med dragon, broccoli och potatispuré. Fördela (eller spritsa om du vill göra riktigt fint) potatispurén längs kanterna