Purén med lite smaksatt rostad vitlök blev en extra touch. Men det var en liten utmaning att jobba med den lösa färsen och lyckas forma dem och vända i ströbröd men det gick
Blanchera spenaten i lite fiskbuljong och finhackad vitlök. Blanda i mjölk och smör och vispa med handvisp (absolut inte elvisp, för då blir purén klistrig)
Låt lök och vitlök steka med på slutet. Finhacka schalottenlöken och vitlöken. Krydda med salt o peppar. Stek först torsken i smör med skinnsidan nedåt
Skala och pressa i vitlök och tillsätt persilja (spara lite persilja till garnering). Fyll en kastrull eller en traktörpanna med vatten, lagerblad, resterna av citronhalvan som du pressat ut saften ur och en nypa salt
Skala och finhacka lök och vitlök. Men innan det blir jul, tar jag och min kära pojkvän våra resväskor och beger oss mot Kanarieöarna för en veckas sol, bad och avslappning tillsammans med några vänner
riven vitlök. Börja med kålsalladen. Skiva vitkålen och rödlöken så tunt det går, gärna med mandolin. Riv moroten och lägg tillsammans med kål och lök i en bunke
Under tiden blandar man ihop nötfärs, smulad fetaost, pressad vitlök, ägg, salt & peppar. Börja med skala och klyfta rödbetorna, sätt dom i ett ugnsfat, salta och häll på lite olja
Spenaten fräser man snabbt i smör med fint hackad vitlök precis innan det är dags att äta. Dela spetskålen på mitten, stek på hög värme i lite olja med snittytan nedåt
Skala och pressa i vitlök och tillsätt persilja (spara lite persilja till garnering). Fyll en kastrull eller en traktörpanna med vatten, lagerblad, resterna av citronhalvan som du pressat ut saften ur och en nypa salt
Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad, timjan, pressad vitlök, morötter i bitar, vin, vatten och fond