Potatisterrin recept

Potatisterrin med getost och rosmarin

Potatisterrin med getost och rosmarin

Ska den serveras tillsammans med kött som också ska tillagas i ugn går det bra att göra potatisterrinen tidigare under dagen och sedan förvara den i kylen, och värma på den medan den nyligen ugnsstekta köttbiten vilar i folie, medan förrätten serveras
Potatisterrin

Potatisterrin

Skala och skiva potatisen tunt. Koka upp crème fraiche och grädde. Ta kastrullen från värmen och rör i ost, salt och peppar
Potatisterrin

Potatisterrin

Till kvällens Nyårssupé har jag föbrett en potatisterrin. Tag ur och värm upp den inför servering räcker att den är ljum Potatisterrin
Potatisterrin med chevréost

Potatisterrin med chevréost

Idag har jag städat ut det mesta av julen, men någon stjärna och ljusstake är kvar. Ikväll ska vi ut och äta på min favvo restaurang
Potatisterrin

Potatisterrin

Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och skiva mycket tunt (går enklast i en matberedare). Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform
Potatisterrin med getost

Potatisterrin med getost

Sätt ugnen på 200º. Skiva potatisen tunt. Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. Blanda ner potatisen
Potatisterrin med jordnötspanerad tofu

Potatisterrin med jordnötspanerad tofu

skala ett halvt kilo potatis o skär i tunna skivor. koka upp en halv burk lätt creme fraiche, ca 120 g chevreost, en klyfta pressad vitlök samt salt och peppar

Potatisterrin med grönkål

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Koka den i grädden ca 10 min. Låt svalna. Vispa ihop äggen och blanda med övriga ingredienser
Lammytterfile med potatisterrin

Lammytterfile med potatisterrin

Potatisterrin. Potatisterrin. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken