3 liter äpplen delade i fjärdedelar (skalet på, kärnhuset kvar). 3 liter äpplen delade i fjärdedelar. Min kompis Ewa bjöd mig på hennes egen Äppeldricka
Gör salladen genom att hyvla rabarber och äpplen på mandolinen. 2 äpplen, gärna Granny Smith. 4 rödingfiléer olja 2 dl musselfond 100 g smör äppelcidervinäger 2 rabarberstjälkar 2 äpplen, gärna Granny Smith 40 g persilja 40 g dill salt och peppar citron
1 kg älgkött, t ex bog eller rostbiff (ju mörare styck- ningsdelar, desto kortare tillagningstid) 1 gul lök 2–3 klyftor vitlök 2 äpplen 1 knippe färsk timjan 1 kvist färsk rosmarin smör en skvätt olja 33 cl öl, ljus lager salt och peppar
Skölj äpplena ta bort kärnhuset (Jag tog inte bort kärnhuset eftersom dom lix ska rivas på järnet och då behöver man ju inte riva ända mot) riv med skalet på
Skär äpplen tunt med mandolin. Har du bråttom kan du höja temperaturen till 150–175 grader och hålla ett öga på äpplena, då är de klara efter 10–20 minuter