Idag ska jag minsann inte äta falukorvsgratäng provencale. Falukorvsgratäng Provencale, 4-5 portioner500 g potatis (ca 5 st)1 liten zucchini2 tomater400 g falukorv. 2 vitlöksklyftor2 dl grädde2 tsk franska örter (färdig, torkad kryddblandning)2 tsk dijonsenap1 dl riven ost, gärna Präst
Gnid in köttet med kryddblandningen och droppa över oljan. DAGENS RECEPT 14-10-10KARRÉ PROVENCALEEn fin bjudrätt är den här karrén med doft och smak från det sydfranska köket. Följ receptet, men sätt in köttet i 200 graders varm ugn genast du gnidit in det med kryddblandningen och droppat över oljan
1 msk Grillkrydda provencale - eller någon annan god kryddblandning som du gillar. 1 msk Grillkrydda provencale - eller någon annan god kryddblandning som du gillar
Gnid in kryddblandningen ordentligt i steken och späcka eventuellt med en eller två vitlöksklyftor. 1 msk kryddblandning av körvel, rosmarin, dragon & persilja