Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök, timjan, salt och peppar. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Rör smör, vitlök (krossad) och persilja till aromblandningen. Bryn dem i brynt smör (165°) i en stekpanna. Bryn oxfilén runt om i smör (165°) i stekpannan. 75 g smör
olja + smör. Bryn runt om i smör och olja, salta och peppra. Stek i olivolja och smör i omgångar, salta. Blanda ihop rumsvarmt smör med pressade vitlöksklyftor, worcestersås och hackad färsk perfilja
Blanda vitlökssmöret. Lägg dem ovanpå potatisen och bred smöret över. Sätt in fatet i ugnen några minuter tills smöret nästan smält och allt är genomvarmt
Stek den skivade purjon i smör tills den blir mjuk och blank salta peppra. Pressa potatisen och palsternackan i potatispress och blandas med citron salt peppar smör och den stekta purjon
800 g torskfilé (i portionsbitar) 600 g fast potatis 200 g smör 5 klyftor vitlök 1 citron, finrivet skal och saft 4 msk olivolja 1 kruka färsk persilja, finhackad 0,5 fänkål 1 zucchini 100 g grönkål olivolja salt
smör. En riktig gammal klassiker, Oxfile provencale. Vitlökssmör med persilja. Hetta upp en stekpanna och stek i rikligt med smör så att potatisen blir lätt brynt, salta och peppra