Det är en superenkel variant av en trifle med tjock vaniljkräm, banan och vaniljkex. potatismjöl. En amerikansk favoritefterrätt som är barnsligt god är Banana pudding
Jag älskar lax i alla former, ugnsbakad, i pudding, inkokt, i soppa, i sallad, i sushi. Finhacka dillen, och tillsätt hälften av den, ägg, grädde, limesaft och potatismjöl
Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. Servera puddingenmed saftsås. När jag berättade för en vän att jag skulle göra mannagrynspudding så svarade hon "åh det hade vi ibland på äldreboendet jag jobbade på förut" och det känns som en bra beskrivning av denna efterrätten
Puddingen kan ätas ljummen eller kall. Blanda saft, vatten och potatismjöl i en kastrull. I dag bjuder jag på en riktig gammal klassiker - risgrynsgröt med saftsås
Självklart är det lite mera jobb än medkålpudding, men smidigare med städningen för när man hackar kålen till pudding tycker jag att det finns kål överallt i köket
Saftsås gör du genom at blanda hallon och vatten och låta det koka upp, rör sedan ner potatismjölet, sänk värmen och låt allt tjockna en aning (låt det inte koka)
Spä sedan med grädden och spadet från kålpuddingen. Spä ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Lägg på ett ugnsfolie om puddingen får för mycket färg
Det blev gott, men kändes nästan mer som en chokladmousse eller pudding. Vispa noga hela tiden, jag slarvade med det i början och det bildades snabbt några geggiga klumpar av potatismjölet
Blanda julmust, potatismjöl och kanel i en kastrull. Servera puddingen avsvalnad med kall sås. Blanda gröt, vispgrädde, kolasås, russin, nejlikor och ägg väl, gärna med degkrokar
Den ska vara som en pudding och inte lös. Till kaffet så fick jag ett infall om att göra något annat med risgrynsgröt än Ris a la Malta som ju man oftast gör