Lägg eventuellt över folie om puddingen får för mycket färg. 3 dl okokt pasta (makaroner), 1 bit purjolök, 1 stånd broccoli, 180 g rökt skinka, 3 ägg, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 4 dl mellanmjölk (laktosfri). Grädda makaronipuddingen i cirka 30-40 minuter tills äggstanningen har stelnat och puddingen fått fin färg. 9 smartpoints per portion 3 dl okokt pasta
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, gärna någon minut kortare. Idag vill jag slå ännu ett slag för en riktig klassiker - makaronipuddingen
Om du inte har färdigkokt pasta, koka pastan. Om man inte använder makaroner och gör en makaronipudding med spagetti, då måste det väl bli en spagettipudding
Koka pastan. Smörj en gratängform och fördela pastan på botten. Grädda i 225º i 15-20 min tills puddingen stannat och fått lite färg. 4 portioner kokt pasta
En av mina favoriträtter på den tiden när jag åt pasta var makaronipudding. Eftersom jag just nu kör helt mejerifritt, förutom smör, så blev det alltså en mejerifri variant på makaronipudding som så klart är LCHF
Polenta (som man skulle kunna jämföra som glutenfria alternativet till mannagryn) är gjord av små grovt eller fint malda majskorn och kan användas till både kakor, gröt, pannkakor och pudding
Efterrätten, stjärnanis pot de créme med hallon-paprikasorbet, var i mitt tycke en chokladpudding med hallon-paprikasorbet och lite färska buskblåbär och jordgubbe