Päron ingefära marmelad recept

Päronmarmelad med ingefära, vanilj och citron

Päronmarmelad med ingefära, vanilj och citron

urkärnade päron. Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter. Ca 1 msk riven färsk ingefära
Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Päronmarmelad med vanilj och ingefära

Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)
Päronmarmelad med ingefära

Päronmarmelad med ingefära

Reglera mängden ingefära själv, jag gillar en mildare smak. Helt underbar marmelad som funkar lika bra på rostat bröd som till ostbrickan
Päronmarmelad med nötter och ingefära

Päronmarmelad med nötter och ingefära

Marmelad. Marmelad. Skala 1,5 kg päron. Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till. Skala 1,5 kg päron. Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till. 1,5 kg päron. ca 1 cm riven eller hackad ingefära. 1,5 kg päron. ca 1 cm riven eller hackad ingefära

Päronmarmelad med ingefära

Päronträdet gav mycket frukt i år. Bestämde mig för att testa göra marmelad. Tyvärr är det inga goda ätpäron, de är alldeles för sträva
Päronkompott med ingefära och kanel

Päronkompott med ingefära och kanel

Kompotten blev jättegod att ha som marmelad på scones men den är också god att servera till ost. Nu testade jag att koka en päronkompott av päron, ingefära och kanel
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Skala och skär ingefäran i tunna strimlor. Det som tog mest kraft var nog att skala pärona. Jag har aldrig kokat marmelad, tills nu
Päronmarmelad med honung

Päronmarmelad med honung

Skala och skär ingefäran i tunna strimlor. Skala och kärna ur päronen. Skumma marmeladen och häll upp i rengjorda, varma burkar
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Blanda päron, rivet citronskal och citronsaften i en gryta, lägg i ingefäran. Ta upp ingefäran. Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad
Äppel-päppel-päron-maräng

Äppel-päppel-päron-maräng

Den här nya skapelsen har fått sitt Hellsingska namn för den innehåller både päron och äpplen, som spetsats med en aning ingefära förutom vanilj och fått ett täcke av maräng med kokos
Semmeltårta – recept

Semmeltårta – recept

Blanda päronmarmelad och ingefära. Vänd ner päronklyftorna i marmeladen. Låt päronen rinna av och skär dem i tunna klyftor
Skördetid - Päronmarmelad med valnötter

Skördetid - Päronmarmelad med valnötter

1 kg päron (ca 8 st). 1 msk hackad ingefära. Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära och saften av en pressad citron. Koka 20 min, tillsätt sedan sockret och koka ytterligare 10-15 minuter eller tills marmeladen har en temperatur på 114 grader. 1 kg päron. 1 msk hackad ingefära
Päronmarmelad med citron

Päronmarmelad med citron

Lägg därefter de hackade päronen, citronskalet och den hackade citronen i en kastrull och tillsätt ingefära, socker och vatten
Veckans matsedel

Veckans matsedel

Vi börjar veckan med att fixa till söndagsefterrätten, inkokta päron med ingefära. Innan de inkokta päronen kan en mustig lammgryta med svamp smaka bra,
Dagens recept: Blandad fruktmarmelad

Dagens recept: Blandad fruktmarmelad

Skala äpplen och päron. BLANDAD FRUKTMARMELAD. Eller kanske du bara vill tillreda något enkelt, t ex en marmelad, och äta av den direkt så länge den varar
Skördetid -  Chèvre Chaud med päronmarmelad och valnötter, 4 port

Skördetid - Chèvre Chaud med päronmarmelad och valnötter, 4 port

Lägg på tallrikar med sallad och servera den friska päronmarmeladen till. 500 gr päron. 1 msk hackad ingefära. Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära socker och saften av en pressad citron. Koka ca 30 min eller tills marmeladen har en temperatur på 114 grader. 500 gr päron. 1 msk hackad ingefära