Det blev en smördegspizza med lite godsaker på. Det var inte så längesedan som jag upptäckte att det fanns glutenfri smördeg bland de andra glutenfria produkterna i frysdisken
), eller påmatigare vis som lättare middag eller lunch med något av tillbehören nedan. Jag tål all mat (vad jag vet) men har på senare tid blivit mer och mer intresserad av allergivänliga alternativ i allmänhet och glutenfria produkter i synnerhet
För ett vegetariskt alternativ kan du i stället för bacon slanta ned en vegokorv - alternativt bara hoppa över baconet och förstärka med mer av det andra
Nu måste jag få tipsa om ett jättegott vegetariskt recept på kikärtsbiffar som jag gjorde. Stek i smör/olja/kokosolja några minuter/sida på medelvärme tills de får fin färg
glutenfritt -. lunch -. mat -. vegetariskt. tomatsås -. VEGETARISK PIZZA4 portioner, glutenfri Botten. teffmjöl (2,5 dl / eller annan sort glutenfritt mjöl)bakpulverörtsaltägg (3 st)nötmjölk (1 dl / använde cashewmjölk) Förslag på topping. Tomatsås (se recept här)Gul lök (1 st / som blev över från tomatsåsen)PepperoniMozzarella (2 små eller 1 stor)Ugn på 225 grader. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Lägg på topping och grädda mitt i ugnenen 15 minuter. 1 VEGETARISK PIZZA
Lunch består ofta av pasta, panerat, bröd och gluten är vanligt om man äter på restaurang. Om du blandar den med kokosmjölk och bär så får du även kokosmjölkens och bärens härliga hälsoeffekter på köpet, antioxidanter och vitaminer
Helst på max tjugo minuter – gärna mindre. Det skall inte vara svårt att laga bra & vegetariskmat. Nu är jag mer noggrann med att få i mig lagad mat både till lunch och middag