Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör påmedelvärme, ca. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen
Saftiga järpar som får gotta sig i en krämig gräddsås tillsammans med karamelliserad lök. Blanda alla ingredienser till gräddsåsen och lägg över järparna
Täck med plast och ställ något tungt ovanpå, exempel en mortel. Koka upp ingredienserna till såsen och låt puttra på svag värme tills såsen tjocknar, rör om då och då
Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Koka upp ingredienserna till såsen och låt puttra på svag värme tills såsen tjocknar, rör om då och då
Lägg på en klick persiljesmör. Jag brukar göra mina persiljejärpar genom att fylla dem med smör blandat med hackad persilja, man kan arbeta in persiljan direkt i köttfärssmeten istället om man vill men genom att koncentrera persiljan till mitten så ger det mer och godare smak
Järpar, köttbullar, biffar, kebabspett osv. Det är helt enkelt förbannat svårt att få vegofärs att binda på ett tillfredsställande sätt med hjälp av grejer som finns hemma i den vanliga dödliges skafferi utan att det blir rätt mosigt
Stek dem i en stekpanna påsvag/medelvärme som vanliga köttbullar/järpar. Servera med hemlagat potatismos eller gör god gräddsås av skyn och servera med kokt potatis
Servera järparnamed kokt mjölig potatis, gurksalladen, gräddsås och några goda inläggningar. Blanda färsen med ströbrödet, ägget, grädden, hälften av persiljan, löken och frukten
sedan fyllde jag på rabatterna med säckvis med ny fräsch jord. Vi var bortbjudna på mingel på kvällen men då en av dem inte bör utsättas för onödiga baciller
Servera järparnamed såsen. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite viltkrydda. Sätt ugnen på 200 grader. Forma ca 12 järparmed hjälp av en matsked som doppats i vatten