Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnarpå menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
För att inte tala om när sen semestern är över och jobbet åter igen är på tapeten, visst har man väl lite mindre matlagnings-ork de där första arbetsdagarna
Koka en påse små delikatesspotatisar i saltat vatten, ca fem minuter. Lägg sedan över kuber av lax och torsk, halva små rödlökar, morötter skurna i halvtjocka skivor, krydda rikligt och avsluta med en klick smör, en kvist timjan och en liten näve räkor till de som önskar
Du vill få med smaken av fisk i såsen. Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att laga ett nytt fiskrecept i sällskap med en fotograf från Expressen
Att få en perfekt tillagadfisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Denna variant påfiskgratäng utan gräddig sås blev faktiskt riktigt bra redan vid första försöket. Låt puttra ihop tills det mesta av vätskan försvunnit och löken blivit mjuk