Röd kål recept

Röd kålslaw

Röd kålslaw

½ rödkålshuvud. Finstrimla kålen. Lägg i kålen, rör om och låt få ett uppkok. Pressa vätskan ur kålen. Skär i tunna skivor och vänd ner dem i såsen tillsammans med kål, russin, valnötter, och honung
Röd kålslaw

Röd kålslaw

½ rödkålshuvud. Finstrimla kålen. Lägg i kålen, rör om och låt få ett uppkok. Pressa vätskan ur kålen. Skär i tunna skivor och vänd ner dem i såsen tillsammans med kål, russin, valnötter, och honung
Röd kålpudding

Röd kålpudding

Aldrig gjort kålpuddingrödkål förut så det var kul att testa. Den var helt okej, men inte den bästa kålpuddingen jag har testat
Ugnsbakad kål med vinägrett på apelsin, mandel och sherry

Ugnsbakad kål med vinägrett på apelsin, mandel och sherry

Ugnsbakad kål400 g brysselkål 400 g rödspetskål 0,5 dl kallpressad rapsolja salt peppar. vinägrett0,5 dl kallpressad rapsolja 0,5 dl sherryvinäger (eller annan god mustig vinäger) 0,5 dl mandelspån 2 klyftor vitlök 1 rödlök 10 kryddpepparkorn 4 msk honung 1 apelsin, zesten (ca 1 msk) salt. Garnering1 hjärtkål (eller annan vacker bladkål) 1 apelsin 1 granatäpple 1 kruka persilja
Ugnsbakad kål med vinägrett på apelsin, mandel och sherry

Ugnsbakad kål med vinägrett på apelsin, mandel och sherry

Ugnsbakad kål400 g brysselkål 400 g rödspetskål 0,5 dl kallpressad rapsolja salt peppar. vinägrett0,5 dl kallpressad rapsolja 0,5 dl sherryvinäger (eller annan god mustig vinäger) 0,5 dl mandelspån 2 klyftor vitlök 1 rödlök 10 kryddpepparkorn 4 msk honung 1 apelsin, zesten (ca 1 msk) salt. Garnering1 hjärtkål (eller annan vacker bladkål) 1 apelsin 1 granatäpple 1 kruka persilja
Kokoskul kål

Kokoskul kål

) Maken älskar stuvad vitkål. Jag kan väl också tycka att det är gott ibland när kålen är alldeles färsk och grön på sommaren, med lite citron och créme fraiche
Röd som.... rödbetssoppa

Röd som.... rödbetssoppa

Skaka och riv potatis, morötter och kål på rivjärn. Längst inne i kylskåpet fanns en påse rödbetor, hur gamla som helst, men fortfarande fina

röd kålpudding

Vi hade ett halvt rödkålshuvud hemma, så jag sökte lite planlöst på ”rödkål recept” och hittade till Rödkålpudding hos ICA
Rött och grönt utan röran

Rött och grönt utan röran

Brysselkålsfräs med svarta linser och grillad röd paprika. Grilla eller stek en röd paprika, dra bort skinnet, skär i skivor
Röd chilislaw

Röd chilislaw

Skiva kål och rödlök tunt. Pressa ur så mkt vätska som det går ur kål och lök. Knåda in lite salt i kålen och löken, låt stå och vätska av sig i 30 minuter

Kål i huvudet

Till höger svartkål, rödkål, spetskål, grönkål, kålrabbi, broccoli och lila och vit blomkål. Mat och hållbarhet går som en röd tråd genom journalisten Ingar Nilssons karriär
Röd coleslaw

Röd coleslaw

Massera in vinägern i lök och kål. Klicka ner alla ingredienser till dressingen i skålen. Strimla 1/2 litet rödkålshuvud tunt. Skala, halvera och skiva 1 liten rödlök. Lägg detta i en skål och häll över 1 msk vit balsamvinäger
Vegetarisk pumpapasta med kål och svarta bönor

Vegetarisk pumpapasta med kål och svarta bönor

Skär bort fästet på brysselkålen, ta bort fula blad och halvera dem. Slå av sedan vattnet och ha ner vaxbönor och brysselkål i den heta pannan och låt det fräsa upp någon minut
Köttfärsburritos (med kål!)

Köttfärsburritos (med kål!)

behövs för att vi bl a skall kunna bilda nya röda blodkroppar. Som jag nämnt tidigare är det säsong för kål just nu