½ rödkålshuvud. Finstrimla kålen. Lägg i kålen, rör om och låt få ett uppkok. Pressa vätskan ur kålen. Skär i tunna skivor och vänd ner dem i såsen tillsammans med kål, russin, valnötter, och honung
½ rödkålshuvud. Finstrimla kålen. Lägg i kålen, rör om och låt få ett uppkok. Pressa vätskan ur kålen. Skär i tunna skivor och vänd ner dem i såsen tillsammans med kål, russin, valnötter, och honung
) Maken älskar stuvad vitkål. Jag kan väl också tycka att det är gott ibland när kålen är alldeles färsk och grön på sommaren, med lite citron och créme fraiche
Skiva kål och rödlök tunt. Pressa ur så mkt vätska som det går ur kål och lök. Knåda in lite salt i kålen och löken, låt stå och vätska av sig i 30 minuter
Till höger svartkål, rödkål, spetskål, grönkål, kålrabbi, broccoli och lila och vit blomkål. Mat och hållbarhet går som en röd tråd genom journalisten Ingar Nilssons karriär
Massera in vinägern i lök och kål. Klicka ner alla ingredienser till dressingen i skålen. Strimla 1/2 litet rödkålshuvud tunt. Skala, halvera och skiva 1 liten rödlök. Lägg detta i en skål och häll över 1 msk vit balsamvinäger
Skär bort fästet på brysselkålen, ta bort fula blad och halvera dem. Slå av sedan vattnet och ha ner vaxbönor och brysselkål i den heta pannan och låt det fräsa upp någon minut