Rödspätta creme fraiche dragon recept

Rödspätta med rotfrukter

Rödspätta med rotfrukter

Mixa till en slät crème med stavmixer och mixa sedan ner crème fraichen. Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar
Spätta med remouladsås

Spätta med remouladsås

Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken. ½ tsk dragon. Jag har tidigare givit recept på helstekt rödspätta och här kommer receptet på remouladsås
Remouladsås

Remouladsås

2 dl cremé fraiche. 1 tsk dragon. Rör ihop såsen och smaksätt försiktigt med salt och peppar. Låt såsen mogna någon timme innan den serveras
Rödspätta i pikant sås med broccoli- & blomkålsmos

Rödspätta i pikant sås med broccoli- & blomkålsmos

Häll på créme fraiche, grädde, fond, vin och kryddor. )600 g rödspätta10 cm purjolök1 st röd paprika1 st morot2½ dl créme fraiche1-2 dl vispgrädde1 skvätt vin - efter smak100 g skalade räkor2-3 msk tomatpuré2 msk hummerfond2-5 tsk curry - helt efter smak1-2 tsk dragon - håll balansen mot curry, hälften dragon mot currysalt & peppar - efter smakSätt ugnen på 200 grader. 600 g rödspätta. 2½ dl créme fraiche. 1-2 tsk dragon
Plattfisk i ugn

Plattfisk i ugn

Rör ut chilisås i crème fraichen. Smaka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. 8 rödspättafiléer. 4 dl crème fraiche. 1-2 tsk dragon

Rödspätta med tomat och dragon

Rör ut chilisåsen i cremefraiche. Saka av med citronsaft, dragon, salt och peppar. 4 dl cremefraiche 17 %. 1½ tsk dragon. 8 rödspättafilér

Rödspätta i ugn

Lite dragon. 2 dl cremé fraiche. Smörj en ugnsform. Salta och peppra fileérna och lägg dem i ugnsformen. Rör ihop de övriga ingredienserna till en sås och bred över spättafileérna

Rödspätta med gräslökspotatis

Lite färsk dragon. 2 dl crème fraiche. Smörj en ugnsfast form. Salta och peppra filéerna. Rulla ihop dem och lägg tätt i formen

Rödspätta med rotfrukter

Mixa till en slät crème med stavmixer och mixa sedan ner crème fraichen. Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar

Rödspätta med rotfrukter

Mixa till en slät crème med stavmixer och mixa sedan ner crème fraichen.  Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar

Fisk- och skaldjurspanna

rödspätta. Häll på fiskspadet och crème fraichen, smaksätt med tomatpuré och dragon. 2 dl crème fraiche. 1-2 tsk dragon

Spättagratäng

Blanda tomat, purjo och cremefraiche i en bunke,. Krydda med salt, peppar, cayenne och en eller flera torkade örter - dragon och basilika funkar väldigt bra