Blanda pressad vitlök, sambal oelek, skal och saft från. Räkcocktailmed pepparrotsmajo och wasabirom. Så vad passar väl bättre än att jag delar med mig av tre nya recept som jag varmt kan rekommendera till nyår
Föll oss ganska bra i smaken, ganska lätt och friskt så till musslorna och räkcocktailen gjorde det sej väldigt bra, men till tonfisken blev det för tamt
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Het räkcocktail. Min man inspirerades av ett recept ur Jamie's America, och gjorde en tolkning som passade otroligt bra att stoppa i ett tortillabröd och öra till en wrap, efter att brödet först fodrats med ett stort blad romansallat
Räkcocktail. Pannkakor är inte lika med sylt. När jag tänker asiatiskt tänker jag chili, lime, citron, soja, vitlök, socker, sesam… Hett, syrligt, sött och framförallt fräscht
Vispa äggulan med vinäger, riven eller pressad vitlök och senap. Räkcocktailmed avocadoaioli. Sedan toppades sallad med en generös driva räkor, en klick aioli och en pannrostad bit surdegsbröd
Pressar man lite vitlök i majonnäsen får man kalla den för aioli. Gärna med en aioli som är så majonnässtinn och obesudlad, att den likt en försäkrad kändisrumpa vibrerar när man slår näven i bordet