Räklåda med ris recept

Räklåda

Räklåda

Lägg på purjolöksfräs, sparris och räkor och blanda det lätt medriset. Fräs purjolök och svamp i en stekpanna med smör
Räklåda

Räklåda

Ingredienser 2 dl ris , kokt 1 kg räkor , med skal Sås 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl crème fraiche 1 dl mjölk , 1-1,5 1 msk currypasta , röd, 1-2 1 odefinierad peppar 1 odefinierad citron(er) , saften 0,5 dl timjan , hackad 1 st äggula(or) Köp receptet
Ris- och räklåda

Ris- och räklåda

Blir den för tjock kan den spädas med grädde. Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till. Garnera med räkorna, de skivade äggen och dillkvistar
Knaprig räklåda

Knaprig räklåda

Bottna en ugnsform med de skivade äggen. Toppa med 4 formbröds- skivor, skurna i tärningar. Servera med en grönsallad 600 g Kassler. 4 dl Ris

Räklåda med ris

Koka riset enl anvisning och låt det sedan få kallna. Blanda försiktigt ner alltihop i det kokta och avsvalnade riset

Räklåda

Smörj en ugnsform med lite matfett, lägg i riset. Häll på räkor, champinjoner och eventuellt sparris. Vänd sedan ner i äggviteskummet majonäsen, 1 pressad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar. 5 dl kokt ris. Eventuellt 1 burk sparris

Ris- och räklåda

Koka risetmed buljongtärningen. Blir den för tjock späd med grädde. Mät upp riset till det antal personer riset lagas till