Smält smöret med curryn. Fräs de hackade vitlöksklyftorna och lökarna lätt. Häll på buljongen och vinet och blanda i de nedskurna potatisarna och grönsakerna
När avkoket på räkskalen reducerats ner, häll ner detta i soppan. 1 dl avkok på räkskal. Sila av, häll tillbaka avkoket och reducera tills ca 1 dl vätska återstår
och du kasta för fan aldrig bort räkskal,har du inte användning för dom genast du ätit räkor, så frys ned räkskalen,dom blir så god ingrediens i en fond
OBS igen - inget salt i detta recept, det får man smaka av sedan i soppan, men vill du så kan du ha i 1 tsk salt i avkoket med, beror lite på om du har färska eller frusna räkor, de färska är mkt saltare
1/2 - 3/4 burk avkoket på räkskalet. Skala räkorna men spar allt rens i en kastrull. Häll på de 4 dl vatten och tryck till skalet så att det mesta täcks av vattnet