Rådjur med kantareller recept

Örtkryddat rådjur

Örtkryddat rådjur

Servera med sallad och sockerärter. Stek kantarellerna i smör, tillsätt grädde och sky, låt puttra ihop till en simmig sås
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Grytor medkantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Färsbiffar av rådjur

Färsbiffar av rådjur

Servera med stekta kantareller eller annan god svamp och ugnsrostade. Blanda sedan det med färsen. mald rådjursfärs
Viltgryta med smak av Kantarell

Viltgryta med smak av Kantarell

Tillsätt grönsaker, kryddor samt kantareller. Häll i grädde och smaka av med salt och peppar. av med maizena utrörd i vatten
Höstgryta

Höstgryta

Serveras med kokt potatis. kantareller. Red med lite majsena utrört i vatten till lagom konsistens. kantareller
Rådjurssadel med kantarellsås med blåbär

Rådjurssadel med kantarellsås med blåbär

Hacka löken och stek sedan i smör medkantarellerna. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
Jägargryta med svamp

Jägargryta med svamp

6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten
Kantarellsås med konjak

Kantarellsås med konjak

Väldigt ofta gör jag min smakrika och enkla kantarellostsås, men när jag tillagade rådjur så gjorde jag en kantarellsås med smak av konjak
Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Hjortfilé med kantarellrisotto, grönkålspuré & rödvinssky

Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. Har du valt färsk svamp steker du den separat och tillsätter den mot slutet, stek den först i torr panna utan fett tills vätskan avdunstat – därefter tillsätter du smöret och steker kantarellerna gyllene och fina
Höstpasta m viltkött

Höstpasta m viltkött

Det möra rådjursköttet, löken och kantarellerna fick gona in sig i en lätt sås på grädde med kantarellfond och sherry
Viltmansbiff

Viltmansbiff

Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan. 600 g innanlår av hjort eller rådjur. 2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
Skav på viltfärs

Skav på viltfärs

Hacka eller riv morötterna fint, hacka löken och svampen, (typ kantareller, champinjoner, om man anväder konserv erad 100-200 g). Serveras med pressad potatis och sallad Ca 500 g viltfärs