Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Grytor medkantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Lägg till att min bloggkollega Ulrik ringer mig på jobbet och undrar om jag vill köpa rådjur och du har en omöjlig ekvation att lösa i en liten ynklig lähenhetsfrys
Hacka löken och stek sedan i smör medkantarellerna. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. Har du valt färsk svamp steker du den separat och tillsätter den mot slutet, stek den först i torr panna utan fett tills vätskan avdunstat – därefter tillsätter du smöret och steker kantarellerna gyllene och fina
Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan. 600 g innanlår av hjort eller rådjur. 2 msk Bong Touch of Taste Viltfond med kantarell
Hacka eller riv morötterna fint, hacka löken och svampen, (typ kantareller, champinjoner, om man anväder konserv erad 100-200 g). Serveras med pressad potatis och sallad Ca 500 g viltfärs