Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Att ha kräftor i kylen som bara väntar på att bli omhändertagna på bästa sätt och att dessutom ha en bit rådjurssadel liggandes på bänken en måndag som denna är väl lite av vardagslyx
Rådjurssadeln är ju ryggen i en hel del där både inner och ytterfiléer sitter kvar. Tänk på att inte köra rådjur, speciellt unga, på för låga temperaturer och var noga med att rensa bort blodrester eftersom de då lätt smakar lite lever annars
en rådjurssadel. blev dock inget rådjur, dock blev det en riktigt god middag på rådjur. en riktigt fin sadel blev det, med champinjonsås och rotfruktsknyten
Gör snitt i rådjurssadeln och stoppa in de brynta vitlöksskivorna. Rådjur är magert kött, så det behövs lite extra fett om man inte använder vitlök i olja
Bena ur sadeln om du vill och rista ränder på fettsidan. Dekorera purén med chips av potatis och dekorera skyn med vinbär 400 g rådjursstek. 400 g rådjurssadel