Rådjur sadel recept

Rådjur till Råvara

Övriga delar som plastades in och togs med hem var en bog, två skinkor, revben samt en sadel inklusive innerfiléer
Rådjurssadel med pressad potatis & trattkantarellsås

Rådjurssadel med pressad potatis & trattkantarellsås

Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Gravat viltkött med nobissås

Gravat viltkött med nobissås

1 kg filé sadel, innanlår eller biff av hjort, älg eller rådjur. 1 kg filé sadel, innanlår eller biff av hjort, älg eller rådjur

Rådjurs sadel

Putsa sadeln från eventuella hinnor och gnid in den med smöret. Lägg dem i botten på en ugnsform och lägg sadeln ovanpå med bensidan neråt
Rådjursfilé med mörk pepparsås

Rådjursfilé med mörk pepparsås

En rådjurssadel däremot kör jag gärna i ugnen direkt och låter filéerna ligga kvar (fast utskurna) på sadelbenet
Underbara lördag

Underbara lördag

en rådjurssadel. blev dock inget rådjur, dock blev det en riktigt god middag på rådjur. en riktigt fin sadel blev det, med champinjonsås och rotfruktsknyten

En födelsedagsmiddag

Det stackars rådjuret blev nog träffat över ryggen eftersom sadeln var full med kulhål. Den tredje rätten fick bli rådjur

Rådjurssadel med varm aprikossås

Gör snitt i rådjurssadeln och stoppa in de brynta vitlöksskivorna. Rådjur är magert kött, så det behövs lite extra fett om man inte använder vitlök i olja

God Harsadel el. Rådjur

Skär bort hinnorna ifrån sadeleln. Sadeln. Fond. Koka upp det med Grönsacksbuljongen. Koka i ca 10 min. Sila fonden

Variation på rådjur.

Bena ur sadeln om du vill och rista ränder på fettsidan. Dekorera purén med chips av potatis och dekorera skyn med vinbär 400 g rådjursstek. 400 g rådjurssadel