Hacka löken och stek sedan i smör med kantarellerna. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
Stek kantarellerna i smör, tillsätt grädde och sky, låt puttra ihop till en simmig sås. Smaklig Måltid 600 g benfri rådjurssadel (eller stek). 175 g förvällda kantareller
Vi blev inbjudna till julmiddag som ändrades till rådjurssadel med hasselbackspotatis, rödvinssås och tomatsallad med en kladdkaka och pistageglass till efterrätt
Fyllde på med rödvin, balsamico som fick reduseras, samt kantareller. Jag hade med mig en hel rådjurssadel kvällen till ära, från min rådjursleverans som jag skrev om här
Till det åt vi stekt potatis med vitlök, sockerärtor, kantareller och litet röda bär. Jag valde att bryna köttet och fortsätta att eftersteka i stekpanna
400–500 g utskuren rådjurssadel, putsad och delad i 4 bitar. 200 g färska kantareller, stekta, kalla. Tryck ett hål i varje köttbit eller skär upp köttet i kanten