Pressa i vitlöken och häll i mjölk och grädde. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. 1 rådjurssadel. 11 vitlök, delad på mitten. 11 rådjurssadel smör, till stekning 1 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar 1 morot, skalad och skuren i grova bitar 0,5 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 1 vitlök, delad på mitten 6 schalottenlökar, skalade salt peppar
Recept, tomat och vitlöksgratineradrådjurssadel som jag gjorde den. Att ha kräftor i kylen som bara väntar på att bli omhändertagna på bästa sätt och att dessutom ha en bit rådjurssadel liggandes på bänken en måndag som denna är väl lite av vardagslyx
Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom. Smaklig Måltid 600 g benfri rådjurssadel (eller stek). 1 hackad vitlöksklyfta
Du kan välja en mildare smaksättning med bara citron – jag använde min emulsion till en rådjurssadel och ville ha den lätt rökiga smaken med viss hetta som komplement till min rätt
Gör snitt i rådjurssadeln och stoppa in de brynta vitlöksskivorna. Smält fettet i en kastrull, tillsätt vitlöken och bryn den lätt om vitlökssmaken inte ska vara så uttalad
Skala och pressa vitlöken. Rådjurssadel. Hacka basilikan och blanda den med vitlöken och olivoljan. Blanda i hop marinaden och lägg rådjurssadeln i en påse och häll över marinaden
Väl där kunde man ana en skylt som erbjöd rådjurssadel och “rådjursskinka”. Låret lades i marinad för att ge lite syra och för att möra det redan så möra köttet samt tillsätta lite smak av vitlök
Till det åt vi stekt potatis med vitlök, sockerärtor, kantareller och litet röda bär. Jag valde att bryna köttet och fortsätta att eftersteka i stekpanna