Råriven potatiskaka i ugn recept

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Toppa med rårivenpotatis samt grovriven parmesan. Baka av iugnencirka en timme. Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens iHötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Vi firade nyår även på nyårsdagen

Vi firade nyår även på nyårsdagen

Kalvtournedos med två sorters sås och potatiskaka. Tidigförmiddag på nyårsdagen styrde vi kosan norr ut för att få oss ett par dagar med kära familjen B

Baskost - lite inspiration

- Kokt- Stekt- Råstekt- Klyftpotatis - Rårakor (rivpotatis, krama ihop med salt och peppar, stek)- Raggmunk (rårivenpotatis, risdryck, majsmjöl, salt) - Potatismos (potatis, risdryck, lite olja, salt, peppar)- Potatisbullar (av överblivet mos, blanda ev med literivenpotatis, klickas ut och steks)- Potatiskroketter (potatismosenligt ovan, forma bollar som friteras)- Hasselbackspotatis (skala, skär snitt nästan rakt igenom, pensla med olja, salta, peppra, mortla cornflakes och/eller nachochips och strö över)- Potatiskaka, alternativtill gratäng (enligt rårakor, men gör en stor kaka som steks på plåt eller i form iugnen- PotatisgnocchiRis- Kokt ris- Pressat ris (Koka basmatiris eller annat liteklibbigtris, stjälp upp det varma riseti en form och platta till, täck med plastfolie och placera en annan form över och lägg ilite tyngder så det pressas ihop, låt stå kallt till nästa dag, dela ibitar, serveras kallt)- Risbollar (se ovan, men forma bollar av det varma riset som får svalna och sen serveras kallt)- Risotto (fräs avorio/aboriorisi olja ett par minuter, salta, peppra, späd med lite vatten i taget och rör om och låt koka in, klart när det är mjukt och börjar blikrämigt)- Risnudlar med majs och gurka (doppa i kokande vatten så de blir mjuka, woka med skalad,urkärnade gurkhalvmånar och majs/minimajs)Majs - Pastasallad (majspasta, köttbullar, gurka, majs, sallad)- Polenta (koka polenta med salt, lite peppar och olja, stjälp upp i en vattensköljd form och låt stelna, Dela ibitar, vänd ilite torr polenta och stek