Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Äppeljuicen (som jag kör i råsaftcentrifugern) blir kanon utan tillsatt socker. Här tänkte jag göra det jag älskar mest av allt för att ta igen mig efter en av de mest fullsmäckade veckorna i mitt liv, ja med att koka äppeljuice, äppelmust & äppelmos
-) Jo, jag gjorde must av äpplen igår genom att använda min råsaftcentrifug. Det här inlägget delade jag med er för flera år sedan men jag vill pusha för det lite eftersom det är hög tid att göra egen äppelmust nu
tills jag fick för mig att göra äppelmust med glöggkryddning efter ett recept i boken Julpyssel de luxe och kom på att den kanske skulle kunna gå att använda
Dessutom går vår egen råsaftcentrifug varm här hemma, så jag kan slösa med must även i gröten. Grovstrimla plommon och fikon och lägg dem, russin och chiafrön i blöt över natten i äppelmusten
Råsaftcentrifug. Använd sedan råsaftcentrifugen för att göra juice av alla äpplen. Har man väldigt mycket äpplen så kan de många gånger vara svårt att hitta användning för alla
Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Detta kan man naturligtvis göra genom att smaka på dom och känna om dom är söta men för att slippa göra bort oss (eller tillsätta socker i efterhand) så körde vi ett par äpplen i vår råsaftcentrifug och mätte sockerhalten i josen
Råsaftcentrifug kan vara ett alternativ, jag har inte testat. Jag syftar såklart på torr cider gjord på äppelmust, där vätskan kommer från att frukten pressas, där kolsyran och de komplexa smakerna kommer från jäsningen
Kör först lime, sedan äppelkvartar och ingefära i en råsaftcentrifug. Ca 10 äpplen (ger ca 3 dl färdig äppelmust, använd helst en sort med frisk syra, t ex ingrid marie eller cox orange)