Röd vinbärssaft med vanilj recept

Röd vinbärssaft med vanilj och vinbärssylt

Röd vinbärssaft med vanilj och vinbärssylt

På den fina bloggen Frostrosor hittade jag ett recept på rödvinbärssaftmedvanilj. Röd vinbärssylt. Jag hade inget konserveringsmedel i saften, men då bör man inte förvara den för länge i kyl, utan bara ha en liten mängd framme och frysa resten
Röd vinbärssaft med vanilj – recept

Röd vinbärssaft med vanilj – recept

Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg även ner själva vaniljstången. 2 kg röda vinbär. 11 vaniljstång
Röd vinbärssaft med vanilj

Röd vinbärssaft med vanilj

Nu är våra trädgårdar fulla av solmogna vinbär och vad är inte ett bättre sätt att förlänga sommaren på, än att göra lite hemlagad vinbärssaft
Vinbärssaft

Vinbärssaft

Först ut från från vinbärsskörden blev en saft av både svarta och röda vinbär, med en liten hint av vanilj
Blåbärsmuffins och rödvinbärssaft

Blåbärsmuffins och rödvinbärssaft

Rödvinbärssaftmedvanilj. Igår och idag har jag roat mig med att baka och safta lite bär som jag och gubben varit ute i naturen och plockat åt oss
Röd vinbärssaft

Röd vinbärssaft

Personligen undviker jag konserveringsmedel. Saft gjord på röda vinbär blir syrlig men får en lite lättare karaktär än svart vinbärssaft
Saft på röda vinbär

Saft på röda vinbär

Det ena var på rödvinbärssaftmedvanilj och hade en bra grund, och den andra hade citron i och beskrevs som väldigt fräsch

Röd vinbärssaft med vanilj

Ta upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoat i detta, rör därefter ner det i saften

Röd vinbärssaft med vanilj

Fyll rödvinbärssaften i rena glas eller petflaskor. Tag upp lite av saften och rör i vaniljsockret och natriumbensoatet i detta

Röd vinbärssaft med vanilj och kanel

RÖDVINBÄRSSAFTMEDVANILJ OCH KANEL. Vid längre tids förvaring bör konserveringsmedel tillsättas. Vaniljpulver är ett svart pulver som består av malen vaniljstång

Röd vinbärssaft med vanilj

Blanda sedan med resten av saften. Rör ut vaniljen och bensoaten i lite av saften. 1 msk vaniljsocker. Skölj bären

Vinbärssaft med vanilj

 Koka rensade bär, vatten, socker och snittad och urskrapad vaniljstång i en gryta med lock, ca 20 minuter. 500 g röda och svarta vinbär. 1/2 vaniljstång