et kan man också ringla över lite honung och tillsätta valnötter. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Strö över fetaost och grovt hackade valnötter. Klyfta rödbetorna och skiva äpplet i tunna skivor. Fördela rödbetor, äpple och avokado jämnt över det gröna
Men i ”oppskriften” används fetaost och ätliga blommor. Skala rödbetorna med en potatisskalare, skär dem i tunna klyftor och lägg dem i en oljad ugnsform
Skär bort roten och blasten från rödbetorna samt trimma toppen på vitlöken. Skala vitlöksklyftorna genom att klämma ur köttet och tillsätt dem sedan i matberedaren tillsammans med fetaost och de rostade valnötterna
Gillar du inte chèvre är fetaost eller parmesan också briljant till den här rätten. De söta rödbetorna behöver salt sällskap och förutom biffarna blev det klassikern getost och valnötter till betorna
Chèvren går också bra att byta ut mot mozzarella eller fetaost, mums det med. Rostade valnötter. Jag ändrade om lite, men själva grunden är den samma, kyckling, rödbetor, kycklingbacon och chèvre, så galet gott och perfekt en ljummen sommarkväll
Vänd ner rödbetorna. Koka rödbetorna mjuka i en kastrull med vatten, 30 min–1 tim beroende på storlek. Fördela rucola, rödbetor, smulad fetaost, valnötter och physalis på 4 tallrikar
Tärna fetaosten, rödbetorna och lägg dem i en skål. Jag lovade ju att återkomma med receptet på rödbetssalladen med fetaost och rostade valnötter som vi åt till laxsidan i ugn med hollandaisesås och här kommer receptet =)
Skär rödbetorna i mindre bitar. Toppa med valnötter och lite svartpeppar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken med rödbetorna ca 2-3 min. Slå äggsmeten över rödbetorna i pannan och låt steka på medelvärme ca 10 min. Smula över bitar av fetaost och lite salt och peppar och grädda i ugn ca 5 min. 500 g Rödbetor - Förkokta. 150 g Fetaost. 70 g Valnötter
Så har ni något så fint hemma som en råsaftcentrifug så är det bara att köpa rödbetor och juica på. Gärna med sina trogna följeslagare honung, chévre, fetaost, valnötter etc