Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat. Smula osten och strö över rödbetorna. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. 1 kg färska små rödbetor
500 g rödbetor. Skala och skär rödbetorna i 1 cm stora tärningar och lägg i en ugnsform. Riv sönder 125 g mozzarella och fördela över rödbetorna. 500 g rödbetor
Skrapa försiktigt av skalen på rödbetorna under kallt rinnande vatten. Riktigt gott av höstskörden är. Röd- (och polka)betor med chèvre, valnötter och honung
Har provat att köra alltihop från början i ugnen, först ha rödbetorna i ugnen och sen lägga på osten, koka dem skalade och sen in i ugnen, bara ha chévre på osv
Den första omgången rödbetor blev klara i början av augusti. Sen började vi fundera över om vi inte skulle kunna kombinera de färska rödbetorna med feta utan att gratinera i ugnen, som vi oftast gör
Senast fick jag en massa rödlök, schalottenlök, zucchini och rödbetor så för att ta tillvara så mycket som möjligt på en gång så fick det bli ugnsgratinerade grönsaker