Skrubba rödbetorna och koka de mjuka i saltat vatten. När rödbetorna är kokta skalar du de lätt genom att trycka ut de ur skalet (plasthandskar är att föredra så slipper du röda fingrar)
Låt svalna, gnugga av skalet och skiva dem. Så att har kommer ytterligare en rätt medrödbetor. Lägg de skivade rödbetorna runt omkring salladen och strö över färsk mynta
Koka de stora något längre. Just chèvreost tillsammans medrödbetor är en mycket bra smakkombination. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung
Dra av skaletmed händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform. Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico
Kokarödbetorna utan blast i lättsaltat vatten. Lyft över de gratinerade rödbetorna och ät medebumms. Lägg ut skivorna i en ring med ett par skivor i mitten på en plåt
Spola i kallt vatten en stund och gnid av skalet. För att inte skärbrädan ska bli röd så brukar jag lägga rödbetorna på ett dubbelvikt hushållspapper när jag skär dem i skivor