Dela rödbetorna på hälften och servera tillkalopsen. Saltbakade rödbetor. Tvätta rödbetorna noggrant. Ringla olivolja över rödbetorna och lägg dem på saltet
Sikta över mjölet och häll tillbaka grytbitarna plus eventuell köttsaft. Putsa och skär ner skinksteken till grytbitar om ca 3x3cm. Koka upp 5 dl vatten och tillsätt buljongtärningen och soja. Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart
Rödbetor. Till servering. Kalops är ju en riktigt klassisk köttgryta, men istället för att använda nötkött gjorde jag min kalops på grytbitar av fläskkött
Omistligt till pytt i panna och kalops. Till en liten sats. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Mät upp kokspad och blanda med de övriga ingredienserna till lagen
4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. Mitt mål med jävligt gott att att kunna nå ut till så många som möjligt med inspiration kring och tips kring hur man kan äta mer och godare växtbaserad mat