Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. Dra av skalet med händerna, skär i klyftor och lägg i en ugnsform
Skala och skär rödbetorna i bitar. Ett paket fetaost. Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honung och en matsked balsamicovinäger
Blanda i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, timjankvistar och vitlök. Strö över fetaost. 800 g rödbetor (alt. 1 fpk fetaost (à 150g), smulad. Sätt ugnen på 200°. Ställ i mitten av ugnen ca 30 minuter tills betorna är mjuka. 800 g rödbetor (alt. 1 fpk fetaost ( 150g), smulad
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Jag körde in betorna i ugnen på morgonen innan jag åkte till jobbet. Till detta så gjorde jag en pestovariant , där jag använde pumpakärnor istället för pinjenötter, jag bytte även ut hälften av basilikan mot blasten ifrån rödbetorna
Lägg rödbetorna i en ugnsform och häll på lite olivolja och smaksätt med salt, peppar och timjam (om du använder färsk timjam så tillsätt den först efter röbetorna kommit ur ugnen)