Ett recept från boken Husman av Stefan Ekengren. Jag har aldrig stekt hel fisk på det här sättet förut, brukar alltid annars göra hel fisk i folie i ugnen
Denna rätt går att göra med vilken rundfisk som helst som t,ex röding, gös, harr aborre mm. Lägg ut ett ark aluminiumfolie, smöra med lite smör, strö på hälften av saltet och persiladen
För rödingen är verkligen en läckerbit. Receptet bygger på klassisk tillagning i ugn, men såsen ( som gör hela rätten) har fått en liten extra färg och sötma av en klick tomatpuré som harmonierar med den syrliga citronen och det vita vinet
När jag hälsade på häromdagen så bad jag Stefan om ett favoritrecept och fick då detta recept på FoliebakadrödingDetta måste provlagas genast så ingredienserna införskaffades och middagen var räddad
För rödingen är verkligen en läckerbit. Receptet bygger på klassisk tillagning i ugn, men såsen ( som gör hela rätten) har fått en liten extra färg och sötma av en klick tomatpuré som harmonierar med den syrliga citronen och det vita vinet
Recept på gravad röding kan du läsa HÄR. Fänkålsgravad röding, med inlagda rotsaker och forellrom. Här får du ett recept som är anpassat för fyra personer men som lätt kan dubblas