Hel röding i ugn. Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Smörj en ugnsfast form. Värm ugnen till 200°. Grädda den i ugnen i 200 grader ca. 2 Rödingar (1- 1,5 kilo styck). 2 Rödingar (1- 1,5 kilo styck) ca 100-150 gr smör 3 dl Grädde Havssalt Citronpeppar
Ugnsbakadröding. Servera rödingfiléerna med pressad potatis, eller färskpotatis, och någon grönsak. Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen
Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Servera rödingfilén till de ugnsbakade grönsakerna, det pocherade ägget och dillkrämen. Värm ugnen till 200 C. Ugnsbaka i cirka 30 minuter tills de är genommjuka och har fin färg. Salta rödingen och stek den cirka 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut. rödingfiléer med skinn - a 170 gram
Dela rödingfiléerna på längden, salta och peppra. Sätt ugnen på 100 grader och ställ in en långpanna med hett vatten på nedersta falsen. Höj ugnsvärmen till 250 grader och gratinera potatisen i övre delen 12-15 min. 4 rödingfiléer utan skinn à 180 g
Hittar du någon som säljer röding till ett bra pris, så slå till på ett par fiskar. Häromdagen kom vi över lite fisk och bjöd vi in vännerna på ugnsstekta rödningfiléer och en vårlik citronsås