Förra året var den elfte augusti, vår bröllopsdag, en vanlig torsdag. Vi hade inte tillgång till barnvakt, och min man hade börjat arbeta efter semestern
Det här var en utsökt upptakt på min långa, sköna semester. Eftersom jag redan var i färd med att packa inför vår resa till Korsika, hann jag inte blogga om denna goda måltid
Brynt smörsås. Bryn 100 g smör i en kastrull tills det skummar och doftar nötaktigt. Häll i grädde och crème fraiche och värm tills det precis börjar koka
Skala och skär morot, palsternacka, lök och salladslök i små tärningar. Koka upp en kastrull med vatten, blanchera morots- och palsternackstärningarna i 30 sekunder
I fredags travade jag in på Coop för att köpa en bit laxfilé till middagen. Men i fiskdisken hittade jag fjällröding till samma pris – och det är en fisk jag väljer (nästan) alla dagar veckan
rödingfileer. Skär till och snygga till sidorna på rödingen, salta och låt stå 20 minuter. Grillen är förhoppningsvis redan tänd så gör ett litet paket med spån och lägg på kolbädden