Rödingfile recept

Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Röding är ju bara så gott. Här ugnsbakar vi den och serverar med färskpotatis, romsås och sparris. I glaset en sval och frisk Chablis
Rödingfilé med kall romsås

Rödingfilé med kall romsås

Börja med tillbehören och rör ihop ingredienserna - gräddfil, creme fraiche, majonnäs och rom - till såsen
Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu

Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Röding 600 gram rödingfilé 4 krm salt 2 krm svartpeppar 1 msk olivolja 1 msk Mat
Stekt rödingfilé med grönsaksvinägrett

Stekt rödingfilé med grönsaksvinägrett

Skala och skär morot, palsternacka, lök och salladslök i små tärningar. Koka upp en kastrull med vatten, blanchera morots- och palsternackstärningarna i 30 sekunder
Fräsch rödingfilé med ugnsstekta rotsaker & örtolja

Fräsch rödingfilé med ugnsstekta rotsaker & örtolja

I fredags travade jag in på Coop för att köpa en bit laxfilé till middagen. Men i fiskdisken hittade jag fjällröding till samma pris – och det är en fisk jag väljer (nästan) alla dagar veckan
Rödingfilé med palsternackspuré

Rödingfilé med palsternackspuré

Palsternackspuré. Skala potatis och palsternacka. Dela i mindre bitar och koka mjuka. Häll av vattnet, vispa ihop med smör, äggulor och rapsolja