Ingredienser Portioner. 6 1 kg rödkål 3 morötter 1 dl rostade solrosfrön Dressing 1 1/2 tsk grov osötad senap 2 msk vinäger, gärna balsamvinäger eller äppelcidervinäger 1 tsk flytande honung 1 dl neutral olja ca 1 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. Rödkålssallad med Hasselnötter och Granatäpple ¼ Rödkålshuvud ½ dl hackade, rostade Hasselnötter 2 msk Granatäppelkärnor 2 msk Kallpressad Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger Havssalt Strimla rödkålen fint, krama den lite med fingrarna, så blir salladen saftigare
Gjorde också lite rödkålssallad med äpple, riven morot och valnötter. Denna julen hann jag minsann göra två sorters julgodis, som vanligt så letar jag recept på nätet men det slutar alltid med att jag gör en egen kombination
Serverades med klyftpotatis och en god rödkålssallad som matchade revbenen perfekt. Godaste revbenen everMåste dela med mig av ett recept jag gjorde till jul