Zucchini eller Kabak som den heter här, ingår mycket i den Turkiska maten. Valnötscrème med Färskost 1 dl Färskost, Beyaz Peynir 1 dl Turkisk Yoghurt 1 dl hackade Valnötskärnor 1 msk Kallpressad Olivolja Havssalt Mosa färskosten med olivolja och lite salt. Rödkålssallad ½ liter strimlad Rödkål 5 cm strimlad Purjolök 3 msk Kallpressad Olivolja 1 msk Balsamvinäger Sumak Havssalt Salta kålen och krama den med fingrarna i bunken en stund, så blir salladen saftigare
Kalkonwok med syrlig sås 200 gr Kalkonbröst Saft och skal från en Ekologisk Citron 1 msk Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger 1 krm Worcestersauce 2 Plommon 1 liten Morot 5 cm Gurka 1 grön Turkisk Paprika 3 Knipplökar 2 dl Grädde Smör Havssalt och Chili Strimla köttet i tunna skivor. Rödkålssallad med Hasselnötter och Granatäpple ¼ Rödkålshuvud ½ dl hackade, rostade Hasselnötter 2 msk Granatäppelkärnor 2 msk Kallpressad Olivolja 1 tsk Granatäppelvinäger Havssalt Strimla rödkålen fint, krama den lite med fingrarna, så blir salladen saftigare
Även rödkålssalladen och ostcrèmen blir bara bättre om de får stå och dra till sig i kylen. 1 dl turkisk yoghurt. Rödkålssallad 2 port. Rödkålssallad 2 port