Rödlökssås recept

Baconlindad torsk med rödlökssås

Baconlindad torsk med rödlökssås

Baconlindad torsk. Tina 400 g torsk och skär den i 4 lika stora bitar. Salta och peppra torsken och linda in den med bacon
Lammfilé med kryddig rödlökssås

Lammfilé med kryddig rödlökssås

1Rödlökssås1 rödlök, finhackad 1 msk smör 1 msk rödvinsvinäger 1,5 dl rött vin 1 dl kycklingbuljong 50 g smör, i tärningar salt (efter smak) peppar (efter smak) ev 1-2 krm sambal oelek
Färsbiffar med rödlökssås

Färsbiffar med rödlökssås

Skala och skiva löken. Fräs på svag värme. Häll på buljongen. Låt allt puttra 5 min under lock. Blanda färs, bostongurka, salt, peppar och ägg
Biff på rotfruktspytt med rödlökssås

Biff på rotfruktspytt med rödlökssås

Bryn köttet hastigt på båda sidorna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg köttet på eldfast fat och ställ det genast i kylskåpet
Grönkål i potatis

Grönkål i potatis

Rödlökssås att ha till köttet och potatisen – förberedd. Till köttet har man sedan en rödlökssås och just den grönkålsfyllda potatisen
Brysselkål med rödlöksås

Brysselkål med rödlöksås

Rödlökssås à la Miss Meister. *** Rödlökssås la Miss Meister. Det drar ihop sig för ännu ett bokslut och det är nog första året någonsin jag ätit så lite sött och fett över julen som jag gjort i år
Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål

Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål

Rödlökssås. Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål (4 portioner, men gör gärna dubbla såsen). Lammfilé med potatiskaka, rödlökssås och savoykål (4 portioner, men gör gärna dubbla såsen)
Biff på rotfruktspytt med rödlökssås

Biff på rotfruktspytt med rödlökssås

Rödlökssås. Ugn 225º. Bryn köttet hastigt på båda sidorna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg köttet på eldfast fat och ställ det genast i kylskåpet

6 såser till biff

Rödlökssåsen är utmärkt till lövbiff. 6 såser till biffPAPRIKASÅS6 portioner3 paprikor av olika färgsmör eller margarin3 dl vispgrädde1 dl mjölk2 msk vetemjöl1 köttbuljongtärningsalt, pepparSkär paprikan i små tärningar

Rödlökssås

Blanda samman ingredienserna till såsen och låt stå kallt en stund innan servering. 1 dl kesella. 2 dl gräddfil

Rödlökssås med majonäs

Blanda creme fraiche och majonäs. Vänd ner det andra UTOM vispgrädden som ni tar sist och smaksätt sen med kryddorna

Rödlökssås

Skala och finfördela löken i matberedare tillsammans med vinäger, honung och salt. Tillsätt oljan droppvis under maskinens gång

Biff på rotfruktspytt med rödlökssås

1.  Bryn köttet hastigt på båda sidorna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg köttet på eldfast fat och ställ det genast i kylskåpet