Rödspätta friterad recept

Kaviar- och dillfyllda rödspättor

Kaviar- och dillfyllda rödspättor

Fyllda rödspättafiléerRödspätta är en förhållandevis billig fisk som lämpar sig till mycket och som kan varieras i det oändliga
Fish'n'chips med rödspätta

Fish'n'chips med rödspätta

2-3 färska rödspättafilér. Skala, dela och fritera potatisen. Frityrsmet. Blanda torra ingredienser, blanda sen ner resten
Remouladsås till panerad rödspätta

Remouladsås till panerad rödspätta

(Panerad rödspätta. Remouladsås. majonnäs (1 helt ägg, ca 1 tsk osötad senap, 2 krm örtsalt, 1 krm malen vitpeppar, ½ msk pressad citronsaft, ½ msk vitvinsvinäger, drygt 2 dl Icas milda olivolja)
Fish 'n' chips

Fish 'n' chips

Servera dem till den friterade potatisen. Nyfriterad potatis. Blanda mjölet med saltet. Arbeta in ägget och mjölken till en slät smet
Hemmagjord fish and chips

Hemmagjord fish and chips

) Om du besöker England testa beställa en ”Scallop” i en Fish n’ chip- shop för att få en potatis friterad tillsammans med fisken

Kokosfisk med tostones

500 gram vit fisk , filé av vit fisk som till exempel kolja, torsk eller rödspätta. 1. Hacka en vitlöksklyfta
Veckomeny Paleo #4

Veckomeny Paleo #4

Panerad rödspätta med sötpotatissallad samt äppel- och gurksås. Kyckling i ugn med hemmagjord pesto och friterade vaxbönor
Smörrebröd "Stjerneskud"

Smörrebröd "Stjerneskud"

Varva sedan friteradrödspätta, fänkål, örter och mer remoulad. Friterad spätta 150 g spättafilé 1 dl vetemjöl 0,5 dl kolsyrat vatten 1 tsk bakpulver 1 dl mjöl 1 dl panko olja, till fritering
Restaurangutbud under all kritik..

Restaurangutbud under all kritik..

Nästa alternativ är fisk, då finns det ett stående alternativ hos tre av restaurangerna som har panerad rödspätta med antingen kokt potatis och remuladsås (samma varenda dag, vecka ut och vecka in) eller i en friterad burgare (vegetarisk eller fisk) på gatuköksmanér
KÅLPUDDING

KÅLPUDDING

Parisersmörgås, Råbiff med tillbehör, Kokt rödspätta med grässlökssås, Friterade räkor med Rhode island sås, Coeur de filet Provencale och mycket mycket mer, men favoritreceptet är ändå Kålpuddingen

Gyllengul fiskfilé

rödspätta.  Skär fiskfiléerna i halvor om de är stora och droppa över lite citronsaft. Doppa dem först i kryddat mjöl, därefter i ett lätt uppvispat ägg och sist i ströbröd

Remouladsås

Blanda alla ingredienserna. Klart att servera.   2½ dl majonnäs enligt basrecept. ½ dl finhackad pickles eller ättiksgurka