Bilden är förskräcklig, tror det är blomkålens fel. Receptet är från norrmejerier. Ingredienser. Lägg en klick smör och några spenatblad på skinnsidan av varje spättafilé
GratineradRödspätta Jag köpte några spättafiléer med mig när jag åkte för att hälsa på Mamma. Hon är väldigt förtjust ifisk, så det är en bra present att ta med
Panerad rödspätta med skagenröra och vitvinssås. Rödspätta med dillsmör och en och annan kroppsdel. En på rotsaker bakad fjällröding med vitvinssås, färskpotatis och dill
På vägen till Dalarna skulle det alltid stannas på någon vägkrog och ätas och ofta åts det en sorts panerad skosula med brunsås som "restaurangen" hade mage att kalla rödspätta med vitvinssås
Hur vi kom in på just ämnet rödspätta har jag ingenaning om. Dock, med skagenröra och vitvinssåstillblir det genast litelyxigare och därmed också mer spännande
Helstekt rödspätta med ljummen ärtsallad och brynt smör smaksatt med Amber ale och persilja. Torskrygg, färdigvitvinssås, husets fisksoppa och två av de små knubbiga bröden bakade på råg, havre, filmjölk och honung